„Krimit tud?”

A rendőrség „Krimit tud?” címmel idén is szervez országos bűnmegelőzési vetélkedőt. Az észak-magyarországi regionális fordulót október 3-án rendezték Salgótarjánban, ahol Heves, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye nyolc középiskolás csapata versenyzett egymással a döntőt érő 1. és 2. helyért.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyét iskolánk két csapata képviselte. A vetélkedőn két „Beugró-típusú feladatot kellett megoldani a versenyzőknek. 

A zsűrit két színházi szakember és egy rendőr alezredes alkotta. Ők saját szakmájuk alapján értékelték a diákok teljesítményét.

A végeredmény: 1. helyezést ért el a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium 2. számú csapata: Czinke Dániel, Tóth Norbert és Vattay Angelika, akik a 12. A osztály dráma tagozatos tanulói.

Tasnádi István író, dramaturg, színházi rendező különdíját pedig iskolánk 1. számú csapata kapta: Négyesi Odett, Polgári Léda és Tóth Nikolett, akik a 11. A dráma tagozatosai.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak, Dr. Lukácsné Eisner Éva és Duvalovszki Éva tanárnőknek, a győztes csapatnak pedig további sikeres versenyzést kívánunk november 15 - én Budapesten, a Büntetésvégrehajtási Intézetben!