Think Europe

Június 3. és 9. között az Európai Unió támogatásával a Think Europe nevű programon vehettünk részt Németországban. A szemináriumon ott voltak Csehország, Szlovákia, Olaszország, Németország, Lengyelország diákcsoportjai is, ezáltal nemzetközi ismeretekre tehettünk szert. Ebben az is segített, hogy szobatársaink is különböző nációkból származtak.

A program a Zombieland nevet viselte, így megismerkedhettünk a zombikkal szó szerinti és átvitt értelemben is.  Az egy hét alatt számos programon vehettünk részt, melyek nem csak a világ milyenségére mutattak rá, hanem saját rejtett valónkra is, megtalálhattuk a bennünk és a társadalomban rejlő zombit. Többek között kipróbálhattuk a virtuális valóságot, egy elhagyott raktárban harcolhattunk zombikkal, valamint a későbbiekben önmagunkkal is szembenéztünk. A környező országok konyháit, ízeit alkalmunk volt megkóstolni a country market nevű estén, amikor mindenki saját specialitásait mutatta be.

A táborban megismerkedtünk a többi ország diákjaival, gyakorolhattuk az angol nyelvet, hiszen ez volt a program munkanyelve.

Mindnyájunk nevében mondhatom, hogy ez a hét felejthetetlen volt, amikor rengeteget tanulhattunk a világról.

Nimer Dema

11.B

A programon részt vett még: Pecze Zsanett, Kilián Kitti, Balogh Eszter, Lakatos Eszter, Burinda Klaudia és Kupai Luca.

Kísérőtanárok: Berecz István és Végvári Roberta