Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok

A magyar tudományos és természetfilmes szakma, a hazai természet – és környezetvédelemmel foglalkozó szervezetek összefogásával, idén második alkalommal rendezzük meg az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapokat, melynek időpontja 2018. május 25-27.

A Filmnapok kiemelt témája a természet- és a környezetvédelem, küldetése, hogy elérje a fiatalokat alkotóként, nézőként egyaránt.

Az Országos Természet – és Környezetvédelmi Filmnapokat a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szervezői hívták életre, a Filmnapokon a Fesztiválra nevezett és zsűrizett filmekből készített válogatás kerül levetítésre. 2018-ban 104 országból több mint 1.500 filmmel neveztek az alkotók és több olyan kiemelkedő alkotás van köztük, ami véleményünk szerint érdekelné a fiatalokat, általánostól a gimnáziumi korosztályig.

A Filmnapok minden programja ingyenes!

Szeretnénk a Filmnapok pénteki napját / május 25./, a diákok számára megrendezni. A Miskolc Művészetek Háza Béke Art Moziterme (maximális befogadóképesség: 70 fő) lesz a vetítések helyszíne, nagyszámú jelentkező esetén az előzetes regisztráció sorrendjében tudjuk fogadni a csoportokat.

A filmeket 8.00-tól 14:00-s kezdésig vetítjük. A filmek összeállításánál törekszünk a változatosságra, lesz klasszikus természetfilm, dokumentumfilm és ismeretterjesztő film is, melyek a környezetvédelem és természetvédelem kérdéskörrel foglalkoznak. A Filmnapok kiemelt témája a Kárpát-medence természeti és kulturális értékei, a biodiverzitás és az erdeink. A filmek trailerei (bemutatói) a Filmnapok előtt megtekinthetők lesznek a Fesztivál weblapján (www.godollofilmfest.com).

A Diáknapon vetítésre kerülő filmek listája gondos válogatás után került összeállításra, így minden iskolai korosztály számára élménydús programként ajánljuk.

Az alábbi filmek közül tudnak választani:

A természet magyar fotósai (magyar dokumentumfilm, 80 perc, 2017)

Kalandozások a világjáró nagypapával (magyar dokumentumfilm, 81 perc, 2017)

A rejtőzködő természet (magyar természetfilm, 67 perc, 2018)

Egy Isten, két nemzet (magyar ismeretterjesztő film, 51 perc, 2018)

Ének a fák tetejéből (magyar ismeretterjesztő film, 50 perc, 2016)

A rendezvény másik két napján (május 26-27.) is vetítjük a fent felsorolt filmeket ingyenesen Béke Art Mozitermünkben, 10:00 és 13:00-s kezdéssel. Emellett a Művészetek Háza előtti téren szórakoztató szakmai programokkal várjuk a fiatalokat, amelyek szintén a Fesztivál és a Filmnapok üzeneteihez, értékeihez kötődnek.

Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok találkozzanak a természetfilmekkel és a kísérő rendezvényen bemutatott értékekkel, a természet csodáival.

A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében kérjük, 2018. május 15-ig jelezzék részvételi szándékukat és a mellékelt jelentkezési lapot küldjék el az iroda@cinemis.hu címre.

Letölthető dokumentumok: