Gyermek és Ifjúsági Országgyűlés

A VI. Gyermek és Ifjúsági Országgyűlést október 4- én rendezték Budapesten a Gyermekek Világnapja alkalmából.

A program 10 órakor kezdődött a Parlament felsőházi termében, ahol Kövér László házelnök köszöntötte a diákképviselőket és a kormány jelen lévő tagjait. A rendezvényen a diákképviselők kérdezhették a kormány tagjait.  Az interpellációk többek között az iskolai menzára, a heti öt kötelező testnevelés órára, az iskolai programokra, a migránsproblémára, a Magyar Honvédség szerepére, közlekedésre (bicikli utak, útviszonyok) vonatkoztak, de a középiskolából és az általános iskolából való továbbtanulás is érdekelte a tanulókat. A kormány tagjainak válasza után a szavazógépeken 289 diákképviselő szavazhatott igennel, nemmel vagy tartózkodhatott.

Az ülés végén Kövér László házelnök közös ebédre hívta a résztvevőket, ezután a főlépcsőn a Díszőrség bemutatója következett.

Iskolánkat a diákönkormányzat négy tagja képviselte a programon:  Juhász Fruzsina 10.A, Boza Virág 10.B, Hoffmann Jennyfer  és Tóth Anett 11.C.

A programon való részvételt a megye, illetve a város diákjai számára a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szervezte.

Köszönjük a lehetőséget Prémné Horváth Katalin tanárnőnek!