Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást írt alá a Cine-Mis Nonprofit Kft. ügyvezetője Bíró Tibor és a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója Dr. László István május 26-án a miskolci Városházán.

Ennek keretében a CINE-MIS Nonprofit Kft. az általa végzett moziüzemeltetési és filmfesztivál-szervezési tevékenységével, a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium médiaszakos tanulóinak elméleti és gyakorlati képzésében vesz részt.

Az együttműködés célja az, hogy a tanulók médiaoktatási ismereteiket bővítsék, elméleti és gyakorlati képzés során megismerkedjenek egy nemzetközi filmes esemény szervezésével és a filmkészítés alapjaival, valamint szakmai mesterkurzusokon, workshopokon, alkotó-közönségtalálkozókon vegyenek részt.

A gyakorlat helyszínei: Művészetek Háza Uránia és Béke mozitermek, Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál központja és kapcsolódó helyszínei.

A megállapodás aláírásakor elhangzott, hogy a Zrínyi Ilona Gimnáziumban speciális médiatermet alakítanak ki a legmodernebb eszközökkel. Erre a tankerület mintegy 12-14 millió forintot különített el.