Régi diákok visszaemlékezése

Kedves levelet kaptunk a napokban iskolánk régi tanítványaitól, Tizedes Andrea és Petrasevits Teodóra így emlékeznek a gimnáziumban eltöltött éveikre:

 

„ A szálló évekkel sok minden megy el, de a szív, a koldus tovább énekel.
Mi remény volt régen, emlék ma csupán, de legalább sírhatsz tűnt szépek után! Ami emlék szebb is, mint az , ami él, romok is ragyognak hűs hold fényinél! ”

/ Juhász Gyula : Emlék /

Életünk legmeghatározóbb 4 évét töltöttük el a Zrínyi Ilona Gimnáziumban 1987-1991-ig a Kálvin János utcai épületben.   Érettségink és ballagásunk jeles évfordulóit (5-10-15-20.) azóta is rendszeresen megtartottuk, megünnepeltük immár családjainkkal együtt.

Idén a 25. évfordulóra készülve szeretnénk minden egykori osztálytársunk nevében emlékezni a tavaly októberben elhunyt „Zrínyis” osztályfőnökünkre: Papp Lászlóné Bérces Éva nénire.

Emlékezünk, hiszen nem csak a fizika és kémia volt fontos számára, hanem az irodalomnak és a képzőművészetnek egyaránt jelentős szerepet tulajdonított.

Emlékezünk, hiszen 30 fős osztályunkat példaértékűen nevelte, oktatta, készítette fel a szülőkkel teljes egyetértésben a továbbtanulásra és a „nagybetűs” életre.

Emlékezünk, hiszen nagy gondot fordított a nyelvtudásunkra is, a fél osztály orosztagozatos volt, a másik fele az osztálynak olasz, latin, francia, német és angol nyelv közül választhatott és tanulhatott emelt óraszámban is.

Emlékezünk, hiszen festőművész férjével együtt példaként álltak előttünk, mindig a szépre, a jóra, a becsületre, a hazaszeretetre és hivatástudatra neveltek minket.

Emlékezünk, hiszen az a 4 év, melyet gondoskodó szárnyai alatt eltöltöttünk, a mai napig maradandó emlék mindannyiunk számára. Éva néni szinte pótanyaként szeretett minket, amit mi mindig igyekeztünk viszonozni magatartásunkkal, szorgalmunkkal, eredményeinkkel és tetteinkkel.

Éva néni mindig büszke volt ránk. Mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy tanítványai lehettünk, s utolsó osztálya tanulóiként emlékezhetünk egykori osztályfőnökünkre, tanárunkra, s egyben az ő emberi nagyságára is!

 

Tizedes Andrea és Petrasevits Teodóra

(4.c  osztálytitkár és - helyettese)