"Pedagógusok új szerepben a Zrínyi Ilona Gimnáziumban"

"Magyarország megújul”  - "Pedagógusok új szerepben a Zrínyi Ilona Gimnázium-ban"
Szakmai továbbképzések támogatása a pedagógiai kultúrakorszerűsítése érdekében

(TÁMOP-3.1.5-09/A-2-2009-0031) 

9,8 millió forintos támogatást nyert el a TÁMOP-2009-3.1.5 pályázat keretében a Zrínyi Ilona Gimnázium a 2010-15 évekre pedagógus továbbképzés céljára. A projekt három fő szakvizsgára való felkészülését ill. újabb oklevél megszerzését tartalmazza.

Az oktatás hatékonyságának és eredményességének javítása, az oktatási szektorban dolgozók szakmai kompetenciájának fejlesztése, korszerűsítése módszeres befektetéseket igényel az oktatási ágazat humán erőforrásaiba és szakmai kiválóságainak húzóerejébe. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által támogatott programban a Zrínyi Ilona Gimnázium 9 805 270.- forint támogatást nyert el ebben az évben.
A projekt célja az iskolánkban folyó pedagógiai tevékenység korszerűsítése, a hagyományos pedagógusszerepek megváltozásához kapcsolódó szakmai felkészülés. A változó körülményekhez való gyors alkalmazkodást, az oktatás színvonalának további emelését segítik a megpályázott továbbképzések. A projekt révén lehetőség nyílik majd az oktatási szolgáltatások bővítésére, korszerű és változatos tanulásszervezési eljárások intézményi implementációjára. A továbbképzések szorosan kapcsolódnak az iskolai pedagógia program célkitűzéseihez, segítik annak hatékony, minőségi megvalósítását. A projektet 2010-15 években kell megvalósítani, a projekt három pedagógus szakvizsgáját ill. újabb oklevél megszerzését teszi lehetővé.