Kiváló tanulók elismerése a városházán

Iván Réka Gyöngyvér a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium angol-francia két tanítási nyelvű osztályának angol tagozatos végzős tanulója. 
Réka sokoldalú személyiségével már az előkészítő évtől, a 9. KNY évtől kezdve kitűnt az évfolyamtársai közül. Nemcsak azzal, hogy kitűnő teljesítményt nyújtott minden tantárgyból, különösen a természettudományok, elsősorban a matematika és a biológia területén, hanem azzal is, hogy teljesen kezdő szintről indulva sajátította el úgy az angol nyelvi alapokat, hogy angol célnyelvből is a legkiválóbbak egyike lett. A fentebb említetteket bizonyítja, hogy Réka  minden tanév végén kitűnő bizonyítványt vihetett haza. Mindezek mellett ragyogó eredményeket ért el hazai és nemzetközi sakkversenyeken, iskolánk sakkcsapatának is oszlopos tagja. 2023 tavaszán megnyerte az U20-as országos sakk-bajnokságot, így jogosulttá vált arra, hogy Magyarországot képviselje a korosztályos sakk világbajnokságon Mexikóvárosban, ahol 2023. szeptember 20. - október 2. közötti versenyt szép eredménnyel zárta.(51. lett a világ legjobb fiatal sakkozói között). A 2023/24-es tanévben a biológia OKTV középdöntőjébe jutott.
Réka nem csupán kiváló tanulmányi munkájáért érdemel dicséretet, hanem a közösségért végzett munkájáért is. Legyen szó bármilyen osztályproblémáról, kreatív gondolkodása, gyors helyzetfelismerő és meggyőző képessége révén hamar eljuttatja a csoportot vagy az osztályt a megoldáshoz. Réka szókimondó, egyenes jellem, szeret érvelni az álláspontja mellett, ha szükségét látja. Arra törekszik, hogy mindenből a maximumot nyújtsa vagy hozza ki, és másokat is erre ösztönöz. Egyszerre sokoldalú vezető egyéniség és csapatjátékos 
Rékát a tudatossága és az egészségmegőrzés és -fejlesztés terén eddig tanúsított elkötelezettsége az orvosi, kutatóorvosi pálya felé orientálja. Ennek első lépéseként a 2022/23-as tanévben felvételt nyert a 21Nő Alapítvány MentorProgramba, melynek keretei között lehetősége volt a legjobbaktól tanulni és leghitelesebb tapasztalatot szerezni ennek az életcélnak a megvalósításához. 
Szabadidejében is aktívan tevékenykedik: sportol, atletizál és kerékpározik, és lelkes természetjáró is.

https://minap.hu/galeria/kivalo-tanulok-elismerese-varoshazan-0#lg=1&slide=0