Kínai Újév ünnepség

Kellemes hangulatban zajlott a 2024-es Kínai Újév ünneplése február 8-án, melyre számos vendég érkezett iskolánkba. A gimnázium igazgatóhelyettese Horváth Cserne köszöntötte a vendégeket, majd Prof. Zhao Jing, a Miskolci Konfuciusz Intézet igazgatónője, valamint Dr. Kuttor Dániel, a Miskolci Konfuciusz Intézet magyar igazgatója osztották meg jókívánságaikat az újév alkalmából.

Ezt követően az intézet és a gimnázium tanárai jótanuló díjakat adtak át azoknak a diákoknak, akik kimagasló teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban. Gombár Zoé 10. évfolyamos tanuló a diákok nevében egy magyar és kínai nyelvű beszéd keretében megköszönte az iskola és a Konfuciusz Intézet által nyújtott díjakat és támogatást, melyek segítik őket tanulmányaik során. Gratulálunk minden díjazott tanulónak!

A délután további részében a diákok által közösen készített kínai naptárak kerültek kiosztásra, majd a résztvevők közösen készítettek kínai húsos batyukat, melyeket aztán együtt fogyasztottak el.

Az esemény kiváló alkalom volt a közösségépítésre, mely emlékezetessé tette az ünnepet mindazok számára, akik részt vettek rajta.

A Zrínyi Ilona Gimnázium kínai tagozatos diákjainak Holdújévi köszöntője megtekinthető:

https://fb.watch/qiUgCxcPjM/