Kiváló tanulók elismerése

Három Zrínyis diák is kiváló tanuló elismerést vehetett át  hétfőn a miskolci városháza Dísztermében.

A miskolci önkormányzat idén is elismerésben részesítette a kiváló teljesítményt nyújtó, középfokú oktatásban résztvevő miskolci tanulókat. Azokat a diákokat köszöntötték hétfő délelőtt a Városházán, akik eredményes, sikeres munkájukkal kivívták tanáraik szakmai elismerését, egész évben kimagaslóan teljesítettek az oktatás, a kultúra, vagy a közösségi élet területén.

Az ünnepségen huszonnyolc miskolci középiskola ötvenkét tanulója vehetett át elismerő oklevelet, valamint a Miskolci Egyetem ajándékcsomagját. Részt vettek az ünnepségen diákok, iskolaigazgatók, pedagógusok, valamint a város vezetői, a polgármesteri hivatal tisztségviselői.

Bertók Eszter a 12. évf. vizuális kultúra tagozatának egyik legszorgalmasabb, legsikeresebb diákja. A 2020/21-es tanévben indult a vizuális kultúra és művészettörténet OKTV versenyeken, művészettörténetből nagy lelkesedéssel készítette a 2. forduló pályamunkáját. Sajnos a döntő elmaradt, így a 18. helyen végzett. A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum által szervezett Gondolattúra a Ludwigban című kortárs művészeti műelemző versenyen is részt vett (on-line rendezték meg). A 4 résztvevő zrínyis diák közül a legjobb eredménnyel a 9. helyet érte el. Remélhetőleg a 2021/22-es tanévben is folytatódnak sikerei, a művészettörténet OKTV 1. fordulóján már túl van, dolgozata magas pontszámmal továbbküldhető. A vizuális kultúra pályamunkáján már dolgozik nagy igényességgel. Eszter a művészeti terület mellett az idegenyelvi tanulmányaiban is kiemelkedő teljesítményt nyújt. Angol nyelvből előrehozott érettségit tett, és OKTV résztvevő is, illetve kínai nyelvből az osrzságos "Kínai híd" tehetségkutató versenyen kiváló eredményt ért el.

Kelemen Gitta (12.B osztály) iskolánk angol két tanítási nyelvű tagozatos végzős tanulója. Mindvégig kitűnő tanulmányi eredménnyel zárta a tanéveket, nagy valószínűséggel kitűnő érettségi bizonyítvánnyal és felsőfokú angol nyelvvizsgával a kezében fog elballagni. Tanulmányai mellett a sportban (röplabdában) is jeleskedik. Aktívan részt vesz az iskolai eseményeken, legutóbb például a kéttannyelvű tagozatot népszerűsítő videóban láthattuk interjúalanyként. Tanulmányi versenyeken is szívesen részt vesz, bátran és magabiztosan képviseli iskoláját. Az Erasmus+ programban is megmutatta rátermettségét, méltó módon képviselte iskolánkat. Angol nyelvű előadásokkal, kiváló csoportvezetői készségeivel, kiváló angol nyelvtudásával nagyban hozzájárult a projekt sikerességéhez nemcsak Magyarországon, de Olaszországban és Brüsszelben is. Utóbbi helyen az Európai Parlament képviselői előtt prezentálta a projekt eredményeit diáktársaival együtt. Iskolánk második Erasmus+ projektjének nyitókonferenciáján szintén képviselte iskolánkat, konstruktív ötleteivel ő maga is formálta a projekt jövőbeli menetének tervezetét. Széles látókörű, empatikus, flexibilis és ambíciózus jellem.

Kelemen Adél  (11.C osztály)  Miskolci Petőfi Sándor Középiskolai Fiúkollégium Teleki Tehetséggondozó Kollégium Tagintézménye jelölte a kiváló tanuló elismerésre. Adél Magyarország jó tanuló jó sportoló elismerést is kapott már, kitűnő tanulmányi eredménye és kiemelkedő sport eredményei elismeréseként.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk a díjazottaknak!