MEGHÍVÓ SAJTÓNYILVÁNOS ESEMÉNYRE

Az Európai perspektíva című pályázat projektzárása a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban

Helye: Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium, Nagyváthy János u.5.

Ideje: 2022. május 23. 13.15-15.15

Előzmények:

A Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium már az 1960-as évek óta elkötelezettje az európai értékek közvetítésének. Először Unesco-asszociált iskolaként épített ki nemzetközi kapcsolatokat, majd a Comenius- és az Erasmus+ pályázatok teremtettek alkalmat több ország partneriskoláival való együttműködésre, nemzetközi cserediák-programok megvalósítására. 2019 júniusa és 2022 májusa között a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium nyolc pedagógusa az iskola nemzetköziesítésének új programját választotta az Európai perspektíva című pályázatában.


A Miskolci Tankerületi Központ gimnáziumai közül elsőként nyertük el az Európai Bizottság támogatását, hogy részt vehessünk olyan szakmai-módszertani továbbképzéseken, amelyeken a Z-generáció tanításában eredményesnek bizonyuló tanítási módszereket, jó gyakorlatokat ismertünk meg.

Az eseményről:

A 2022. május 23-án 13.15 és 15.15 között megrendezendő projektzáró eseményünkön az alábbiakból adunk ízelítőt a szakma képviselőinek és az érdeklődő pedagógusoknak.

A mobilitások bemutatása során szó lesz arról,

  • mit tehetünk a tanulók iskolai közérzetének javításáért,
  • milyen tantárgyközi kooperációt is megvalósító projekt- és feladatalapú módszerekkel lehet növelni a diákok motivációját,
  • hogyan legyenek a tanulók maguk is aktív és tudatos irányítói saját tanulási folyamataiknak.

 

A program elérhető az iskolai e-learning portálunkon is (Moodle), ahol bemutatjuk diákjainknak, hogyan lehet az élethosszig tartó tanulás örömteli kihívás.

Tisztelettel várjuk a sajtó munkatársait és az érdeklődő kollégákat a projektzáró rendezvényünkre.

Kissné Trembeczki Nóra  trembeczki.nora@zrinyigimnazium.hu