Tájékoztatás

Kedves Végzősök és előrehozott érettségi vizsgát tevő Diákok!

Tudjuk, hogy nem vagytok könnyű helyzetben. Szeretnénk, ha az érettségi zökkenőmentesen zajlana, ehhez fogok most Nektek leírni néhány fontos tudnivalót.

A jövő heti (2021. május 3 – 7-ig) írásbeli érettségi vizsgák 9 órakor kezdődnek. Negyed 9-től lesz biztosítva a tanári felügyelet a vizsgatermekben, előtte ne gyertek be az iskolába. Kérjük, hogy az iskola előtt is tartsátok meg a 1,5-2 méteres távolságot egymástól. Rendészek és/vagy rendőrök fogják ennek betartását figyelni az iskola előtt. Az iskolába érkezéskor a belépés általános szabályai lesznek érvényesek (testhőmérséklet-mérés, kézfertőtlenítés). Rögtön menjetek a számotokra kijelölt vizsgaterembe, ne csoportosuljatok az aulában vagy az épület más pontjain.

A vizsgateremben a vizsgázók számának korlátozása (max. 10 fő) valamint a minimum 1,5 m távolság biztosítása a vizsgázók közötti fertőzés kockázatát minimalizálja. Az írásbeli vizsga megszervezésekor, beosztásakor és a vizsgaterem berendezésekor ezek betartására kiemelt figyelmet fordítottunk. Minden második padba ülhettek csak, arra kérlek benneteket, hogy nagyon figyeljetek erre a vizsga kezdete előtt.

A védőmaszk viselése számotokra a vizsga előkészületei során kötelező, az írásbeli vizsga alatt ajánlott, de nem kötelező. Amint kiléptek a teremből muszáj azonnal felvennetek a maszkotokat.

Legyen nálatok diákigazolvány, emelt szinten személyi igazolvány is. Középszinten minden vizsgatárgyból a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium lesz a vizsga helyszíne, valamint az emelt szintű angol érettségi is a mi iskolánkban kerül lebonyolításra. A többi emelt szintű tárgy esetén már megkaptátok írásban, hogy hol fogjátok írni az írásbelit.

Felhívom figyelmeteket, hogy az írásbeli vizsga ideje alatt csak a saját eszközeitekkel dolgozhattok. Senkitől semmit nem kérhettek kölcsön. Legyen nálatok megfelelő mennyiségű kék golyóstoll! A felügyelő tanár nem fog számotokra tollat biztosítani. Ami az adott tantárgyhoz használható az írásbeli vizsgán, azt hozzátok magatokkal (négyjegyű függvénytáblázat, számológép, szótár, stb.). Helyesírási szótár lesz kihelyezve a termekben, viszont nem vehetitek magatokhoz, hanem amikor meg szeretnétek nézni egy szó helyesírását, akkor kimentek ahhoz a padhoz, amelyiken el lesz helyezve. Egy gumikesztyűt vesztek a kihelyezett dobozból, felveszitek, megnézitek a szót és visszamentek a helyetekre. Javaslom, hogy a kesztyűt a vizsga végéig tartsátok magatoknál, és a végén dobjátok ki egy kis zacskóba és úgy a szemetesbe. Mobiltelefonjaitokat kikapcsolt állapotban helyezzétek majd egy kis zacskóba és úgy tegyétek a kijelölt asztalra. Kérem a megértéseteket, tudom, hogy mindenki számára nehéz most ez a helyzet. Higgyétek el, egy nap nevetve fogunk visszagondolni ezekre a „szabályokra”.

Amikor végeztetek, vagy vége a vizsgának, egyesével adjátok be a felügyelő tanárnak a dolgozatotokat. Amíg valaki leadja a dolgozatát, a többiek türelmesen üljenek a helyükön. A dolgozat beadása után a termet rögtön el kell hagyni, de előtte a folyosón ügyelő tanárt meg kell kérdezni, hogy ki lehet-e menni. A legrövidebb úton és időn belül hagyjátok el az iskola épületét és nagyon kérünk titeket, hogy kint se csoportosuljatok, hanem egyből menjetek haza. Higgyétek el, egy-két nap alatt megszokjátok ezeket a szabályokat, de nagyon fontos, hogy figyeljünk ezekre a dolgokra, hiszen most fokozott felelősséggel tartozunk nemcsak magunknak, hanem másoknak is.

Nagyon fontos számunkra az, hogy mindent elkövessünk annak érdekében, hogy a rendkívüli intézkedések mellett is otthon érezzétek magatokat az iskolátokban.

Bármi kérdésetek van, írjatok nyugodtan az erettsegi@zrinyigimnazium.hu email címre.

 

Előre is köszönöm a felelősségteljes hozzáállásotokat. Sok sikert és kitartást kívánok Nektek.

Fridrikné Várhegyi Renáta
igazgató