Újra az iskolapadban

Kedves zrínyis diákok!

2021. május 10-én visszatérünk a hagyományos tantermi oktatáshoz. Közel fél év digitális oktatás után ismét kinyitnak az iskolák, élettel telik meg végre a Zrínyi üresen kongó épülete is.

Ne felejtsük el azonban, hogy a tanulás-tanítás mellett továbbra is legfontosabb feladatunk az egészségünk megóvása.

Ezért kérem, hogy az alábbi járványügyi előírásokra továbbra is fokozottan ügyeljetek:

  • Csak egészséges diák és dolgozó léphet be az iskola épületébe!
  • Belépéskor a testhőmérséklet-mérés és a kézfertőtlenítő használata továbbra is  kötelező!
  • Mossatok gyakran kezet!
  • Szünetekben szellőztessetek, nem muszáj a hetesre várni, bárki kinyithatja az ablakot!
  • Tantermen kívüli kötelező a maszkviselés minden iskolahasználó számára, vagyis a folyosókon és az aulában muszáj mindenkinek maszkot viselnie!
  • Ha az időjárás engedi, a testnevelés órák az udvaron lesznek megtartva, így készüljetek!
  • Az étteremben és a büfénél  is kiemelten fontos a megfelelő távolság tartására! Kérlek benneteket, hogy erre is nagyon figyeljetek oda!

Mindannyiunk számára nehéz lesz az első időszak, az átállás. Kérek mindenkit, hogy elsősorban arra törekedjünk, hogy újra tudjunk együtt, közösségben tanulni, tanítani, létezni. Tanáraitok mindent megtesznek majd, hogy segítsenek nektek az első héten. Fontosnak tartom, hogy a sok bezártság után ismét tudjatok majd önfeledten nevetni és nagyokat beszélgetni a szünetekben.

Az első héten, amikor újra „elkezditek” az iskolát, várhatóan fáradtabbak lesztek a szokásosnál. Valószínűleg kevesebbet mozogtatok az elmúlt időszakban. Korábban is kell majd felkelnetek, nem ehettek akkor, amikor épp eszetekbe jut. Újra alkalmazkodnotok kell az iskolai oktatás ritmusához. Ezért is fontos, hogy elegendő időt töltsetek alvással, ügyeljetek napirendetek visszaállítására.

Nem tudjuk, hogy közületek ki hogyan élte meg családjában a járvány időszakát. Nem tudjuk, hogy kinek mekkora lelki terhet jelentettek az elmúlt időszak történései, mennyire féltek esetleg több ember között lenni, a nap nagyobb részében társaitokkal egy helyen tartózkodni. Előfordulhat, hogy felszabadultságotokat az gátolja, hogy attól féltek, hogy hazaviszitek a fertőzést. A legjobb, ha nyíltan beszéltek erről, fordulhattok osztályfőnökötökhöz, Antal Andrea szociális segítőhöz vagy Schlőgel Nikoletthez, iskolánk pszichológusához, de azt gondolom tanáraitokkal is bátran beszélhettek a félelmeitekről.

Kívánok mindenkinek sok erőt, türelmet és kitartást!

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra!

Várunk hétfőn mindenkit szeretettel újra a Zrínyiben!

Fridrikné Várhegyi Renáta
igazgató