Protokoll

Tisztelt Szülők!

 

A járványügyi adatok nyomon követése alapján az EMMI szerint látható, hogy Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember 1-jén a hagyományos oktatás-nevelés megkezdése véleményük szerint indokolt. A köznevelésnek ugyanakkor fel kell készülnie a védekezésre és a megelőzésre.

Intézményünk is megkapta a 2020/2021-es tanév megkezdésére vonatkozó részletes intézkedési tervet. Ez a protokoll útmutatást ad számunkra.

A tanévkezdésre a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumban alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végzett a takarító személyzet, amelyet a Fenntartóval közösen ellenőriztünk. A takarításhoz és fertőtlenítéshez szükséges tisztító- és fertőtlenítő szereket a Fenntartó folyamatosan biztosítja számunkra.

A Gimnáziumot kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Természetesen ez a pedagógusokra és az iskolai többi alkalmazottjára is érvényes.

Kérem Önöket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. Szülőként kötelességük az iskolát értesíteni, amennyiben gyermeküknél vagy akár a családban koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Az iskola bejáratánál vírusölő kézfertőtlenítőt biztosítunk, amely használatának fontosságára kérem Önök is hívják fel gyermekeik figyelmét. A szociális helyiségekben biztosítjuk a szappanos kézmosás lehetőségét szintén vírusölő hatású kézfertőtlenítővel és papírtörlővel.

A csoportosulásokat igyekszünk megelőzni mind intézményen belül, mind az iskola előtt.

A lehetőségekhez képest az osztálytermekben is gondoskodunk arról, hogy lazább elhelyezést biztosítsunk tanulóink számára. Maszk viselése a tanítási órán lehetséges, de nem kötelező.

A közösségi terekben a 1,5 méteres védőtávolságot igyekszünk betartatni. A folyosókon és közösségi terekben a maszk viselése kötelező.

Szülői értekezletet a 10-11-12. évfolyam számára hagyományos módon nem tartunk. A szükséges információkat az osztályfőnökök email-ben és/vagy papíralapon juttatják el Önöknek. A 9. évfolyam osztályai számára a járványügyi előírások betartása mellett szervezünk szülői értekezletet, amelynek időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk Önöket.

Nyomatékosan kérem Önöket, hogy kizárólag hiteles forrásból tájékozódjanak, és ennek fontosságára hívják fel gyermekeik figyelmét is. Az oktatással kapcsolatos híreket a www.kormany.hu, illetve a www.oktatas.hu felületeink követhetik nyomon.

Tájékoztatni fogom Önöket, amennyiben a protokollt a járványügyi helyzet alakulásától függően módosítják. Együttműködésüket köszönöm. Mindannyiunk közös érdeke a protokoll betartása. Bármilyen kérdésük merül fel, kérem keressenek bennünket bizalommal.

Miskolc, 2020. augusztus 29.

                                                                                        Fridrikné Várhegyi Renáta

                                                                                                   intézményvezető