Szalagavató

November 22-én tartottuk iskolánk hagyományos szalagavató ünnepségét, melynek idén második alkalommal a Művészetek Háza adott otthont.

A program nyitótánccal kezdődött: előbb a lányok, majd a fiúk-lányok párban keringőztek. A koreográfiát készítette és a táncot betanította: Bakos Rebeka és Eszlári Dorina 12.A.

Ezután az érettségi előtt álló két osztály vidám műsora következett. A 12. A osztály „Végzős vagyok, ments ki innen” című jelenete azt mutatta meg, hogy a diákok rémálmaiban hogy jelenik meg közelgő érettségi. A 12. B-sek egy közös tánc és dal után vicces fotókon mutatták meg magukat kisgyerekként és most.

Az évfolyam „Kérdések – utak – választások” című közös műsorának középpontjában a boldogságkeresés állt. Vörösmarty Mihály, Petőfi Sándor és Babits Mihály művei alapján az összeállítást Dr. Lukácsné Eisner Éva és Duvalovszki Éva tanárnő készítette.

Iskolánk igazgatónője, Fridrikné Várhegyi Renáta ünnepi beszédében visszaemlékezett a kezdetekre, amikor színpadon álló diákok első lépéseiket tették meg a Zrínyi Gimnáziumban és figyelmeztetetett arra is, amit a szalag is jelez: közeledik az érettségi, amikor számot kell adni az iskolában eltöltött négy, illetve öt év munkájának eredményeiről.

A szalagot a 12. A osztály 38 tanulójának Károlyiné Gyuricza Mária, a 12. B osztály 28 diákjának Pál Éva osztályfőnök tűzte fel.