Végzős dráma tagozatosok fellépése

2019. november 28-án Budapesten is megtekinthették az érdeklődők a Tengerjáró a zöld kékségben című darabot, amely az idei Országos Diákszínjátszó Találkozóra készült. Az ír legendába ágyazott történet egy Odüsszeuszéhoz hasonlítható útról és a lélek belső utazásáról szól, miközben a hatalom kérdéseit feszegeti.

Az arany minősítéssel díjazott előadás meghívást kapott a budapesti Nemzeti Színházba az Országos Diákszínjátszó Egyesület 30 éves jubileumára rendezett rendezvénysorozatra, s bő egy héttel későbbre a Fesztiválgyőztesek Fesztiváljára, a budapesti MU Színházba.

Megtisztelő volt, hogy a jubileumi rendezvénysorozaton két díjat is átvehetett dr. Lukácsné Eisner Éva, a Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatának vezetője: a Bácskai Mihály díjat, amelyet a Zrínyi Ilona Gimnázium kapott olyan intézményként, amely „sokat tett a magyarországi diákszínjátszásért, otthont teremtve ezzel a felnövekvő generációk számára”, és a Solténszky Tibor díjat „a drámapedagógia és a diákszínjátszás területén elért eredményekért”.

A Bácskai Mihály díj  egy közösség több évtizedes munkáját minősíti, amely most is együtt dolgozik és országos eredményeket mutat fel. Jelenleg öt egykori diákunk tanul művészeti felsőoktatásban. Hárman a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatói, egy diákunk a Kaposvári Egyetem Színművészeti Karának tanul, egy volt növendékünk pedig egy londoni egyetem dráma és színjáték szakos hallgatója.

Tengerjáró a zöld kékségben

Szereplők: Antal Csenge, Duró Áron, Eszlári Dorina, Gerőczi Enikő, Hajdu Dorottya, Hidi Boldizsár, Humicskó Máté, Klusovszki Kíra, Kruzseczky Dóra, Molnár Bianka, Négyesi Odett, Polgári Léda, Tóth Nikolett, Vályi-Nagy Réka

Rendezte: Lukács Ákos és dr. Lukácsné Eisner Éva