Tehetség Tér

2018. október 1-én a tehetségeknek adott teret az Avasi Gimnázium színháztermében az a program, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Miskolci Tagintézménye szervezett.

A rendezvényen bemutatkozhattak, illetve bemutathatták munkáikat a város művészeti iskolái és művészeti tagozatos diákjai, de egyéb területek tehetségei is.

Az előadásokon megismerkedhettünk az óvodák, az iskolák és a civilszervezetek tehetséggondozó, tehetségsegítő tevékenységével, Dr. Gyarmathy Éva pedig „Hogyan viseljük el a tehetséget?”címmel tartott igen tanulságos és elgondolkodtató előadást a megjelent pedagógusoknak és diákoknak.

Iskolánk rajz tagozatos tanulói két paravánon adtak ízelítőt alkotásaikból (a munkákat F. Pollner Erika és Szőke Anita tanárnők válogatták), a drámások pedig két bemutatkozási lehetőséget kaptak: először Humicskó Máté beszélt díjnyertes filmjéről, „A látogató”-ról, amelynek forgatókönyvírója, főszereplője, rendezője ő maga volt, sőt még a film szintén díjnyertes plakátját is ő készítette. A filmet meg is nézhette a közönség. Fellépett a programon a Kókuszgolyó trió (Szabó Zalán, Gulyás Zorka és Godó Balázs 9.A), Kruzseczki Dóra 11.A és Tóth Norbert 12. A. osztályos tanuló. (Felkészítő tanáruk Dr. Lukácsné Eisner Éva tanárnő volt.)