Ballagás

Május 3-án tartottuk iskolánkban a ballagási ünnepséget, ahol három osztályban 100 diák búcsúzott az Alma Matertől, amelyben négy, illetve öt évet töltött.

A szépen feldíszített felújított tornaterembe a fanfárok hangjára belépő ballagók sorát Fridrikné Várhegyi Renáta igazgatónő és Kovácsné szegedi Ildikó címzetes igazgatónő vezette. A szülők, rokonok, barátok mellett az ünnepségen részt vett Dr. László István a Miskolci Tankerületi Központ igazgatója is.

A műsor Ady Endre: „Üzenet egykori iskolámba” című versével kezdődött, amit Szemán Péter 12. C osztályos tanuló mondott el. A végzős évfolyam nevében Sidlovics Eszter 12. C osztályos tanuló köszönt el, az itt maradó diákok nevében Polgári Léda 11. A osztályos tanuló búcsúzott, majd a ballagó osztályok verses, zenés, táncos produkciója következett. Az iskola zászlót Bialics Marcell 12. A és Tvergyák Zsombor 12. C adta át a 11. évfolyam képviselőinek: Dávai Gergelynek és Hidi Boldizsárnak . A zászlóra búcsúzó évfolyam szalagját Gris Karolina 12. B és Fedor Laura 12. C osztályos tanuló kötötte fel.

Fridrikné várhegyi Renáta iskolánk igazgatója ünnepi beszédében beszélt a ballagás hagyományáról, jelentőségéről és a ballagó osztályok iskolánkban eltöltött éveiről.A kiváló versenyeredményt elért tanulók könyvjutalmat kaptak, ismertette a kitűnő tanulókat, akik jutalmukat az érettségi bizonyítvánnyal együtt vehetik. Végül aranykoszorús iskolajelvényt kaptak azok, akik a gimnáziumi évek alatt kiemelkedő közösségi munkát végeztek. Bejelentette, hogy a 2018/2019. tanévben a „Zrínyi Gimnázium jó tanuló jó sportolója” Nimer Dema 12. B osztályos tanuló lett, aki ezt az elismerést a tanévzáró ünnepségen veszi majd át.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért kimagasló eredményeiért könyvjutalmat kapott:

Pallagi Ivett 12. A: Médiaismeret országos 1. hely

Nagy Szidónia 12. A: Vizuális kultúra országos 25. hely

Lupkovics Jázmin 12. A: Művészettörténet középdöntő

Nimer Dema 12. B: Biológia II. kategória középdöntő

Réti Virág 12. A: Vizuális kultúra középdöntő

Bogdányi Zita 12. C: Vívó Országos Diákolimpia országos 7. hely

 

A kitűnő tanulmányi eredményt ért el:

A 12. B osztályból:

  1. Bakó Lili
  2. Berecz Alexandra
  3. Nimer Dema
  4. Pecze Zsanett
  5. Petró Alexa
  6. Sőti Boglárka
  7. Szűcs Ádám

A 12. C osztályból:

  1. Fekete Fanni
  2. Knapp Noémi
  3. Ötvös Alexandra
  4. Plósz Anett
  5. Stogica Kata
  6. Szabó Laura
  7. Takács Adél
  8. Vécsi Hédi.

Kiváló közösségi munkájáért Aranykoszorús iskolajelvényt kap:

12. A osztály: Juhász Fruzsina és Réti Virág

12. B osztály: Németh Eszter és Takács Anna

12. C osztály: Fedor Laura és Sidlovics Eszter

 

Fotók: Toplenszki Bálint 9. Kny