Díjátadó ünnepség

Idén is elismerte a város kiváló diákjai teljesítményét. 

Harmincnyolc középiskolás vehetett át elismerést hétfőn a városházán, jó tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért, sportteljesítményéért. A díjátadó ünnepségen Kiss János alpolgármester gratulált a diákoknak, akik szavai szerint Miskolc város képzeletbeli dobogójára álltak fel a 2017-es esztendőben.

A kitüntetettek között volt iskolánk két tanulója Balázs Bogdán 12. A és Bihari Petra 12. B is. 

 

Balázs Bogdán széles látókörű, a szakirányán túl is kiemelkedő kompetenciákkal rendelkezik a művészetek területén.

A 2016/2017. tanév vizuális OKTV-nek 3. helyezettje, tanórai kereteken kívül szervezett projektek meghatározó alkotója:

- 2014 június: Kódex-festés /Megyei Könyvtár szervezése/

- 2015 november: Lear király kiállítás /Miskolci Nemzeti Színház – „Fogadjuk örökbe    Shakespeare-t”/

- 2016 január: Árnyképek /Miskolci Nemzeti Színház – Molnár Ferenc: Liliom című darabjához/

- 2014-2017: a miskolci Jedlik Ányos TIT idegennyelvi szavalóverseny dekorációja.

Rendszeresen fellép a The Innocents zenekarral mint basszusgitáros.

A Múzsák kertje alapítvány irodalmi fonó estjeinek versolvasója, a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium drámavizsgáinak meghívott főszereplője, a 2016/2017. tanév diák önkormányzati napjának diákigazgató jelöltje. A 2016. évi karácsonyi műsor ötletgazdája, főszereplője.

 

Bihari Petra iskolánk francia-magyar két tanítási nyelvű tagozatának kitűnő tanulója.

2015-ben Pécsett, a francia nemzetközi diákszínjátszó fesztivál különdíjas csapatának tagja volt. A TIT idegen nyelvű szavalóversenyén első helyezést ért el, melynek díja volt az ingyenes nyelvvizsga, és a lehetőséggel élve francia nyelvből 2016. december 16-án komplex középfokú nyelvvizsgát szerzett. 

Petra a közösségért nagyon sokat vállal, motivált, lelkes, elkötelezett, céltudatos, szorgalmas tanuló. A kiemelkedő iskolai közösségi és tanulmányi munkájáért 2014-ben Pelczné Gáll Ildikó szervezésével részt vehetett Brüsszelben az Európai Parlamenti látogatáson.

Az iskolai DÖN elnöke volt, most is aktív tagja, az osztályát képviseli. Jelenleg a K&H Varázs Mesedoktorok programban vesz részt, ahol beteg gyerekeknek olvas mesét.

A diákjogi kérdések keretében Budapesten az Országos Diákparlamentben vett részt 2014 és 2015 októberében. Az iskolán kívül a Miskolc Városi Diákönkormányzat alelnökeként dolgozott két évig. A sokféle munkája közül említésre méltó a karácsony előtti ételosztás szervezése, lebonyolítása. Az idősotthonok látogatásával kifejezte szociális érzékenységét. 

24 órás városi röplabda bajnokságot szervezett 2015-ben és 2016-ban is. 

Petra rendkívül nyitott, fogékony, széles érdeklődési körű tanuló, sokat olvas. Minden lehetőséget megragad arra, hogy közösségi programokra járjon. Tanulmányi előmenetele egyenletesen jeles vagy kitűnő. Tisztelettudó, megbízható, alapos diák.

Letölthető dokumentumok: