Oktatási Hivatal

Az Oktatási Hivatal tájékoztatást adott ki az ideiglenes diákigazolványokkal kapcsolatban.

Az Oktatási Hivatal új informatikai alkalmazást vezet be a diákigazolványok kibocsátására, melynek élesítése szeptemberben várható, addig diákigazolvány igénylés beküldésére nincs lehetőség, így ideiglenes diákigazolvány kerül kiállításra.

„Kérem, a tanulókat, hogy a bérlet vásárlásakor az igazoláson is szereplő oktatási azonosító számukat ( 7-el kezdődő számsor ) tüntessék fel a bérletszelvényen.

A Hivatal tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumon keresztül a közlekedési szolgáltatókat arról, hogy a szokásosnál nagyobb számú igazolás kerül forgalomba a tanévkezdésnél. Amennyiben a kiállított igazolást a közlekedési szolgáltató nem fogadja el, ezt szíveskedjen a járat számának és viszonylatának megjelölésével, valamint a kiállított igazolás képnek mellékelésével az igazolvany@oh.gov.hu email címen jelezni.”

 

Az Oktatási Hivatal tájékoztatást adott ki diákigazolvány érvényesítő matricával kapcsolatban.

 Az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII.30.) kormányrendelet 37. § (1) bekezdése értelmében: „A tanköteles tanulók diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes azon tanévet követő október 31. napjáig, amely tanévben a tanuló a 16. életévét betölti.”

A 2017/2018. tanév október 31. napjáig azon diákok kapnak érvényesítő matricát diákigazolványukra, akik 2017. augusztus 31. napjáig betöltik 16. életévüket.