"MENŐ MENZÁK AZ ISKOLÁKBAN"

Eddig megvalósult egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok

Kérdőívezés: Az iskola által, a Menő Menzák a suliban pályázat keretében foglalkoztatott dietetikus kiértékelte a diákok táplálkozási szokásait, majd személyre szóló kiértékelést készített valamennyiüknek.

Gyümölcskóstoltatás: A pályázat lehetővé teszi, hogy iskolánk diákjai havi rendszerességgel kóstolhatnak szezongyümölcsöket, melyet beosztás szerint az iskolai büfében vehetnek át.

Egészséges táplálkozással kapcsolatos fórum: Iskolánk hagyományait követve ezzel a fórummal bővítettük Egészségnapunkat, melyen az alábbi programokkal találkozhattak a tanulók:

  • Kézműves termékek kóstolása: Termelői méz, Kézműves szörpök színes ízvilágban, Házi készítésű kecskesajt, illetve gluténmentes ételek kóstolása különböző variációban
  • Előadást hallhattak az Ünnepi étkezések és a Diabetes kapcsolata címmel, melyet iskolánk egyik tanára tartott szakkör keretében
  • Az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó, az élsportolók kiemelten szemmel tartott étkezésének ismertetését és gyakorlati bemutatót tartott Szakolczai Fédra crossfit versenyző.
  • Kovács Flóra jógaoktató mondta el diákjainknak a vegán életmód előnyit és a nagy odafigyelést igénylő diétás étrend összeállításának módját, mellette gyakorlati jóga órán próbálhatták ki magukat a tanulók

Elindítottuk a pályázati kiírásban szereplő ivókutak beépítését, melynek munkálatai a közeljövőben befejeződnek, négy ivókúttal bővítve a vízvételezési lehetőséget az iskola területén.

Az iskola éttermi berendezéseinek felújítása is megkezdődött, 100 db új, formatervezett, ergonomikus szék megvásárlásával, melyet az asztalok, abroszok, függönyök cseréje követ majd.