"MENŐ MENZÁK AZ ISKOLÁKBAN"
Hírek | 2018.05.09.
Eddig megvalósult egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok
Kérdőívezés: Az iskola által, a Menő Menzák a suliban pályázat keretében foglalkoztatott dietetikus kiértékelte a diákok táplálkozási szokásait, majd személyre szóló kiértékelést készített valamennyiüknek.
Gyümölcskóstoltatás: A pályázat lehetővé teszi, hogy iskolánk diákjai havi rendszerességgel kóstolhatnak szezongyümölcsöket, melyet beosztás szerint az iskolai büfében vehetnek át.
Egészséges táplálkozással kapcsolatos fórum: Iskolánk hagyományait követve ezzel a fórummal bővítettük Egészségnapunkat, melyen az alábbi programokkal találkozhattak a tanulók:
- Kézműves termékek kóstolása: Termelői méz, Kézműves szörpök színes ízvilágban, Házi készítésű kecskesajt, illetve gluténmentes ételek kóstolása különböző variációban
- Előadást hallhattak az Ünnepi étkezések és a Diabetes kapcsolata címmel, melyet iskolánk egyik tanára tartott szakkör keretében
- Az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó, az élsportolók kiemelten szemmel tartott étkezésének ismertetését és gyakorlati bemutatót tartott Szakolczai Fédra crossfit versenyző.
- Kovács Flóra jógaoktató mondta el diákjainknak a vegán életmód előnyit és a nagy odafigyelést igénylő diétás étrend összeállításának módját, mellette gyakorlati jóga órán próbálhatták ki magukat a tanulók
Elindítottuk a pályázati kiírásban szereplő ivókutak beépítését, melynek munkálatai a közeljövőben befejeződnek, négy ivókúttal bővítve a vízvételezési lehetőséget az iskola területén.
Az iskola éttermi berendezéseinek felújítása is megkezdődött, 100 db új, formatervezett, ergonomikus szék megvásárlásával, melyet az asztalok, abroszok, függönyök cseréje követ majd.