"Befektetések 2018" kisfilmpályázat

A Pénziránytű Alapítvány kiemelt fejlesztési célja 2017-től a korszerű, élményalapú, digitális tananyagok létrehozása. Ebbe szeretnénk bevonni a legfőbb érintetteket, a diákokat és tanáraikat is, ezért döntöttünk 2018-ban is egy pénzügyi kisfilm készítési pályázat kiírása mellett.

A pályázat tartalma: Egy maximum 3 perc hosszúságú, legalább HD felbontású élő szereplős vagy animációs kisfilmet kell készíteni, annak szövegkönyvével együtt (a későbbi feliratozás lehetősége érdekében). A film valamely befektetési döntéséről kell, hogy szóljon (valamilyen módon kapcsolódjon az Iránytű a pénzügyekhez c. tankönyv 14-20. fejezetének valamelyikéhez). 

A pályázók köre: pályázni maximum 5 fős csapatokban lehet, a csapatnak egy vagy két tanár tagjának is kell lennie, a többiek (2-3 fő) 9-14. évfolyamos diákok. Fontos, hogy mindannyian ugyanazon iskola vagy kollégium diákjai és tanárai legyenek. Az intézménynek a Pénziránytű Iskolahálózat tagjának kell lennie, csatlakozni – teljesen ingyenesen -– a pályázat benyújtásának határidejéig is lehet: http://penziranytu.hu/iskolahalozat

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. március 26.

A pályázat nyereménye: Az első 3 helyezett csapat minden (tanár és diák) tagja értékes GoPro sportkamerát nyer, a legjobb az állampapírokkal is foglalkozó kisfilm alkotói az Államadósság Kezelő Központ jóvoltából értékes vízálló bluetooth hangszórót kapnak.

Az a három iskola vagy kollégium (feladatellátási hely), ahonnan a legtöbb csapat nyújt be érvényes és értékelhető pályázatot, egy-egy, az oktatást segítő projektort kap jutalmul.

A részletes pályázati kiírás és a letöltendő pályázati adatlap, az Iránytű a pénzügyekhez c. tankönyv letölthető pdf változata, valamint a szükséges nyilatkozatok elérhetők: http://penziranytu.hu/kisfilmpalyazat2018

Kapcsolat: iskolahalozat@penziranytu.hu