Szakmák napja

10 helyszínen majdnem 40 előadás. Előtte-közben-utána a Kék Szalonban nyüzsgő tömeg, megilletődött „kicsik” (tizedikesek) kínálgatják a vendégeket kávéval, teával, az ünnepien díszített teremben időnként boldog egymásra találások: te is eljöttél, hát hogy vagy, és tanárnővel mi újság, itt minden a régi…

Évek óta szervezzük a Szakmák napját, de most sikerült először szinte teljes egészében volt diákjaink által megtölteni tartalommal. Csupa fiatal szakember, alap- és mesterszakos, sőt, doktorandusz hallgató, mellettük néhány „felnőtt”, szülők, vagy diákjaink mentorai, akik persze más perspektívát is mutattak az életről. És a jövő év vendégtanárai, akik a média világát mutatták be – pár év múlva talán az ő tanítványaik is az előadók közt lesznek.

A 11-12-eseink nagy figyelemmel hallgatták az előadókat, akik nemrég még maguk is a padsorokban ültek ezen a rendezvényen, és most boldogan foglalták el az őket megillető helyet. Meséltek a felvételiről (Érettségi? Ugyan már! Csak nem féltek tőle? Majd az első vizsgaidőszak!!!), az első gólyatábori élményekről (Majdnem olyan jó volt, mint a zrínyis!), a kollégiumokról, a beiratkozásról, a csoporttársakról, az előadásokról és gyakorlatokról, a Neptunról, a vizsgajelentkezésről, az utóvizsgákról, a szakdolgozat-írásról, az állásinterjúkról, a saját vállalkozásokról… szóval mindarról, amit 18-20-25 évesen mindannyian megéltünk. De így hitelesebb, pontosabb, hihetőbb minden, hiszen első kézből származnak az információk, vissza lehet kérdezni, rá lehet csodálkozni, meg lehet nyugodni. A beszélgetést vezető tanárok vagy a jelen lévő szülők már sok év tapasztalattal a hátuk mögött néha bele-beleszóltak, de alapvetően ez a program a diákokról szólt. Volt diákjaink biztatása a jelenlegiekhez. Csupa optimista és derűs biztatás.

Ahogy mindig szerettük volna.

Az előadások vendégei voltak:

SZOCIOLÓGIA, POLITOLÓGIA

Szabó-Tóth Kinga, Szarka Zsófia, Nagy-Mile Luca

MŰSZAKI

Gácsi Mihály, Mészáros István

GAZDASÁG

Gáll Tibor, Cserba István, Sárga Eszter, Muri Emese

JOG

Kiss Lilla , Barzó Tímea

RENDVÉDELEM

Budai Bence, Győri Zita

PEDAGÓGIA, PSZICHOLÓGIA

Papp Gábor, Varga Attila, Eperjesi Gergely, Ács Polett, Fügedi Máté

VÁLLALKOZÁS

Oszlánczi Réka, Nyitrai Balázs

MÉDIA

Petri Nóra, Szaniszló Bálint

MŰVÉSZETEK

 

Balázs Veronika, Rákay Tamás, Orliczki Gábor, Varga Virág, Viski Niémi

SZAKMA

Klein Zsuzsa, Lukács Edit, Nagy-Szabó Mónika

 

Köszönjük, hogy eljöttetek!

Kunos Nóra