OKTV díjátadó

A budapesti  Móricz Zsigmond Gimnáziumban tartották 2017. június 2-án azt az ünnepséget, amelyen díjazták az idei OKTV  győzteseit és felkészítő tanáraikat.

Az ünnepségen Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára, Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár és Dr. Gloviczki Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke mondott köszöntőt.

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny a magyar köznevelési rendszerben a tehetségek kiválasztásának és gondozásának legközismertebb, legnagyobb hagyományú fóruma. Az idei tanévben 27 tantárgy 38 kategóriában szervezett versenyeire 20 956 tanuló jelentkezett, néhány diák több tárgyból is. Az OKTV népszerűségét az is jelzi, hogy az ország 568 középiskolájából, azaz középiskoláink közel feléből indultak tanulók a megmérettetésen. Az ünnepségen 72 középiskola 113 tanulója vehetett át díjat.

A díjazottak között volt Balázs Bogdán, iskolánk 11. A osztályos tanulója, aki a vizuális kultúra tantárgy döntőjében 3. helyezést ért el. Felkészítő tanárai: F. Pollner Erika és Szőke Anita tanárnő.