Jó tanuló - jó sportoló

Bogdányi Réka 2012 óta tanulója a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumnak. 

A 12. B két tanítási nyelvű osztály diákja, angol nyelvet tanul. Kitartását, szorgalmát, bizonyítja, hogy jelenleg két nyelvből – angolból és németből – rendelkezik B2-es nyelvvizsgával, tanulmányi átlaga jeles, a 2016 /2017-es tanév félévében az érettségi tantárgyakból kitűnő eredményt ért el.  Rendkívül fegyelmezett, intelligens, érzékeny személyiség, amit sokoldalú érdeklődése is tükröz. Réka egyaránt ,,otthon van”  a történelmi regényekben és   a  vívásban. Talán nem véletlen a párhuzam, hiszen Dumas hősei is az igazságért, a királyért, a becsületért vívták maguk harcát. Réka ugyanígy vesz részt a sportban – szinte dumas-i hősként – a helytállást, az elkötelezettséget, a minden áron való kitartást, a próbatételek kiállását tekinti a legfontosabbnak. Ezen erényeit – amelyek már-már egy középkori lovag ,,attribútumaival’’ ruházzák fel – az iskolai életben, a közösségért való tenni  akarásban, szolid, de egyben magabiztos habitusában  is felfedezhetjük.

Vívó pályafutását 2005-ben kezdte.  Mind az országos bajnokságokon, mind a tt Diákolimpián szép eredményeket ért el: a Diákolimpián2104-ben egyéniben, 2017-ben csapatban ezüstérmes lett.

Az idén megrendezett országos junior párbajtőr női bajnokságon hetedik helyezést ért el.

Eddigi pályafutása, eredményei példaadóak lehetnek minden zrínyis diák számára.

 

Korpa Bence 12. B osztályos tanuló, sakkozó.

Tanulmányi eredménye kitűnő, Bár a sporteredményei lehetővé tennék, hogy magántanuló legyen, az iskolához és társaihoz való kötődése miatt minden napos iskolába járással végezte a gimnáziumot, példát adva ezzel a diákoknak, hogy egyszerre két tevékenységet is lehet kiválóan végezni. Az osztályában, a közösségi munkában is aktív, ezért a közösség megbecsült tagja. Többszörös egyéni diákolimpiai bajnok, csapatban kétszer országos második, egyszer harmadik. Magyar válogatott. A ballagás és a magyar érettségi között teljesítette a nemzetközi nagymesteri normát.

2016-os eredményeivel újra elnyerte a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet.

A tegnapi napon megkapta a kitűnő érettségi bizonyítványát is.