Iskolánkban járt Santa Claus...

Iskolánk angoltanárai december 14-én hívták meg a zrínyis diákokat a hagyományos évzáró Christmas Party-ra, melyet a szokásokhoz híven iskolánk színháztermében rendeztek meg a kora délutáni órákban.

Köztudomású, hogy az angolszász szokások szerint Father Christmas/ Santa Claus december 24-ről 25-ére virradó éjszaka látogatja meg a gyermekeket otthonaikban, és a kéménykürtőn keresztül a házba osonva helyezi el a kandallópárkányra kikészített vastag, hosszú kötött harisnyában/zokniban a jó gyermekeknek szánt ajándékokat. A magyar hagyományok Myra városának jótevő, szent életű püspökére, Szent Miklósra december 5-ről 6-ra virradó éjszaka emlékeznek. Így az adventi hangulatban mi, zrínyis diákok és tanárok kétszer ünneplünk, hiszen mindkét hagyomány őrzése áthatja életünket. Diákjaink első idegen nyelvként az angolt tanulják, ki-ki osztálya profiljának megfelelően: két tanítási nyelvű angol-magyar tagozaton, haladó angol tagozaton vagy éppen dráma- rajz-általános tagozaton emelt óraszámban. Így teljesen természetes, hogy az angolszász kultúra és civilizáció ismerete szerves része valamennyiünk életének. Ezért  hívtunk minden osztályt és tanuló csoportot az idei Christmas Party-ra.

A party Santa Claus-t hívogató közös énekléssel kezdődött, aki a Jingle bells felcsendülő dallamára meg is érkezett gitárral felszerelkezve, görbe botjára támaszkodva. A karácsonyi nyitó dalok éneklése után kezdődhetett a csapatjáték. A 9-től a 11-ik évfolyamosokig mindenki próbára tehette tudását és civilizációs ismereteit. Az Eat and Run, a Baby Seals, a Suburbanisation, a Blues,  a Jesus' Children és a Kit-Cats csapatai mérkőztek. Valamennyien felkészülten és ötletgazdagon érkeztek, hiszen sikeresen vették a tudáspróbák akadályait: lehetett itt szó a karácsonyi képzetkörhöz tartozó fogalmak azonosításáról, nagy karácsonyi kvízről, dalfelismerésről vagy activity-ről. Sőt még a különböző idegen nyelveken elhangzó  "Boldog karácsonyt!" jókívánságok azonosítása is remekül sikerült. A hangulatot finom fahéj illatú almatea és házilag készített karácsonyi sütemények illata fűszerezte. A feladatok megoldásait természetesen Santa Claus ismertette, s Santa manói szaloncukorhegyekkel jutalmazták a sikeres válaszadást. A győztes csapat a Suburbanisation csapata lett, a második helyet a Kit-Cats szerezte meg, s a harmadik az Eat and Run fiúcsapata lett, akik a nevükhöz híven elsőként távoztak jóllakottan és angolosan. (Várták őket a másnapi kihívások.)

A fináléban a Twelve Days of Christmas című karácsonyi gyermekdalt közösen énekelve  búcsúztunk a 2016-os évtől és kívántunk valamennyiünknek Boldog karácsonyt!

Merry Christmas and a Happy New Year!

Az Angol munkaközösség nevében: Kissné Trembeczki Nóra