ZIG-emlékgyűrű

A ZIG-emlékgyűrűt kapott a művészettörténet OKTV országos döntőjében elért 7. helyezéséért Orosz Rebeka 11.B osztályos tanuló, és a dráma OKTV országos 11. helyezéséért Zavodni Réka 12. C osztályos tanuló.  ZIG-emlékgyűrűt vehetett át iskolánk igazgatónője, Kovácsné Szegedi Ildikó 25 éves igazgatói munkája elismeréseként.

 

Zavodni Réka 12. C

Magas színvonalon és szakmai alázattal végzi munkáját művészeti és tanulmányi téren egyaránt. Diáktársaival együtt fellépett nemzetközi és országos fesztiválokon, városi és iskolai rendezvényeken. (Nemzetközi diákszínjátszó fesztivál, Jó tanuló, jó sportoló városi gála, Kocsonya farsang stb.) Szerepelt a Miskolci Nemzeti Színházban megrendezett Tasnádi István színjátszó versenyen, az Országos Diákszínjátszó Találkozón kétszer lépett fel (bronz és arany minősítést kaptak), a Nemzeti Színházban megrendezett gálaműsoron, technikusként segítette társait a Garázs-fesztiválon.  2015-ben dramaturgiai munkájának színpadi adaptációját mutatta be csoportja a Zrínyi Művészeti Napokon és a Helynekemben.

2014-ben az Országos Dráma Tanulmányi Verseny középdöntőjébe jutott, 2015-ben és 2016-ban pedig a döntőben szerepelt: 13., majd 11. helyezést ért el.

Dramaturg szeretne lenni. Tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen és a Színház és Filmművészeti Egyetemen szeretné folytatni.

Gimnáziumi évei alatt végig kitűnő volt, nyelvvizsgával rendelkezik, 2015-ben Művészetért díjat kapott.

 

Orosz Rebeka 11. B

A 11. B osztály francia két tanítási nyelvű tagozatának tanulója, az elmúlt négy évben végig kitűnő volt. A nyelvekhez, a természettudományokhoz és a humántárgyakhoz is jó érzéke van, de a művészeteket is kedveli.

Műkorcsolyázik, volt magyar bajnok és nemzetközi versenyeken is indult.

Ebben a tanévben a művészettörténet OKTV-n az országos döntőben 7. helyezést ért el.

Még nem döntötte el, hogy milyen irányban szeretne továbbtanulni.

 

Kovácsné Szegedi Ildikó

25 éve a Miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium igazgatója.

Fiatalon, vezetői tapasztalatok nélkül nagyon nehéz időszakban került az iskola élére, amikor elsőként az iskola nevét sikerült megőriznie, majd magát az intézményt is. Elérte, hogy a gimnázium egy hagyományaihoz méltó épületbe költözhetett.

Egykori zrínyis diákként az iskola idegen nyelvi és művészeti profilját erősítette. Vezetése alatt létrejött az angol és francia két tanítási nyelvű és a drámatagozat.

Sikeres pályázataival (a PHARE-tól a TÁMOP-ig) segítette a tantestület módszertani kultúrájának fejlesztését és az iskola eszközállományának bővítését, valamint az épület szépítését (ólomüveg ablak, Zrínyi Ilona - szobor az aulában).

Kezdeményezésére a gimnázium 14 évvel ezelőtt bekapcsolódott a COMENIUS- programba, aminek eredményeként tanulóink évről évre cserediákprogramban vesznek részt és közös projektben dolgoznak öt másik európai ország diákjaival.

Saját döntése, hogy intézményvezetői munkáját befejezi, és pedagógusként dolgozik tovább.