Akikre büszkék vagyunk

Kurucz Dániel

Kurucz Dániel

Az érettségi évében felvettek a Pesti Magyar Színiakadémiára Horváth Lajos Ottó és Gémes Antos osztályába, ahol nagyszerű emberektől, művészektől- úgy mint Huszár László színművész, Gyöngyösi Tamás kaszkadőr, Cortés Sebastian koreográfus, Karsai János pantomimművész stb.- tanulhattam, emellett a Magyar Színház előadásaiban kisebb-nagyobb szerepeket játszottam- a My Fair Ladyben a szolgák karától az Almaszósz című gyerekelőadás főszerepéig. Többségében nagy formátumú, remek rendezők (például Göttinger Pál, Méhes László) és színészek (többek közt: Izsóf Vilmos, Fülöp Zsigmond, Hámori Ildikó) vettek körül, akiktől rengeteget tanultam a szakma mellett az életről, a létezésről is.

Miután ezt az iskolát elvégeztem és megkaptam a Színész II. oklevelet, felvettek a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színművész szakára Novák Eszter és Selmeczi György osztályába. Nem találni jelzőket az itteni mesterekre. Az osztályfőnökökön kívül csak néhány példa: Lőrincz Katalin táncművész, Bátori Éva operaénekes, Ascher Tamás, Zsótér Sándor, Gothár Péter rendezők, és gyakorlatilag mindenkit említenem kellene, ha fel szeretném sorolni azokat a tanáraimat, akikről valószínűleg még 100 év múlva is beszélni fog a szakma.
Végtelenül hálás vagyok a sorsnak, hogy azt tanulhatom- és talán majd munkámként is azt csinálhatom-, amit szeretek, és ezzel hozzátehetek valamit ehhez a világhoz. Hisz Shakespeare óta tudjuk: „Színház az egész világ” (bár az Ahogy tetszik című darabban az így kezdődő monológ nem a színházról szól... de azért így kiragadva is megállja a helyét).

További büszkeségeink

Borszéki Zita

Borszéki Zita

divattervező-divat grafikus
Gőbel Ágoston

Gőbel Ágoston

szerkesztő
Némedi Csaba

Némedi Csaba

zenei rendező
Simkó Katalin

Simkó Katalin

színésznő