Díjazottak

Erős Patrik Dániel 9.B

Erős Patrik Dániel 9.B

Kajakozástól a kölyökoroszlánkig - Erős Patrik dél-afrikai vizekre evezett

Legutóbb Dél-Afrikában volt edzőtáborban. Míg itthon havazott, az ő hőmérője gyakran 30 fokot is mutatott. Simogatott bébioroszlánt is, de legtöbbször napi 25 kilométernyi evezés töltötte ki a mindennapjait. Európa-bajnoki arany, világbajnoki ezüstérmes, de nemcsak szafarikra jár. Hosszú mérföldeknyi kajakozás is jár amellé, hogy egy zrínyisnek nem kell mindennap bejárni…

Miért pont Dél-Afrika?

Tavaly az Európa-bajnokságon 1000 méteren, párosban aranyérmet szereztem, és ugyanebben a számomban világbajnoki ezüstérmes lettem. Ennek köszönhetően a szövetség biztosított számomra egy négyhetes edzőtábort Dél-Afrikában. Ez a tábor hatalmas segítség azoknak, akik az ifjúsági korcsoportból lépnek fel az U23-as felnőtt korcsoportba.

Van ilyenkor kevés idő arra is, hogy az ember megismerjen egy országot?

Természetesen a sok evezés mellet volt időnk megnézni a kihagyhatatlan dolgokat is. Voltunk szafarin, ahol láttunk zsiráfot, zebrát, orrszarvút és struccot is. Az egyik hétvégén például elmentünk a helyi oroszlánsimogatóba. Itt közelebbről is meg lehet nézni az állatokat, így készült ez a kép is, ahol épp egy kéthónapos oroszlánkölyökkel barátkozom.

Milyen volt az edzőtábor?

Számomra hatalmas húzóerő, hogy olimpikonokkal, világbajnokokkal edzhettem és edzhetek együtt nap mint nap. Csapatunk március elején utazott, két szolnoki kajakossal kiegészülve, akik velünk csinálták végig a melegvízi alapozást. Hamar bele is kezdtünk a hosszú evezésekbe, kondikba és volt még rengeteg futás is. Mondanom sem kell, hogy mekkora előny 30 fokban végigcsinálni a gyakran 20-25 kilométeres evezéseket, miközben itthon még mínusz fokok és hó van. Ahogy közeledtünk a tábor végéhez, a hosszú edzéseket felváltották a rövidebbek, gyorsabbak. Sajnos gyorsan eltelt a hónap, március végén utaztunk haza, az akkor 20 fokkal hidegebbe. Nem volt sok időnk ezen szomorkodni, egy hét pihenő után már Szolnokon, egy kéthetes edzőtáborban folytattam a felkészülést.

Milyen versenyeid voltak és mik várnak rád a közeljövőben?

Legutóbb, június első hétvégéjén az U23-as és felnőtt válogatón indultam, ahol sikerült kvalifikálnom magam négyesben a június 28-a és július 1-je között Olaszországban, Auronzóban megrendezésre kerülő U23-as Európa-bajnokságra.

További büszkeségeink

Dőry Brigitta

Dőry Brigitta

bábszínész
Czél Mátyás

Czél Mátyás

art director
Markovics Gábor

Markovics Gábor

festőművész
Zsíros Gábor

Zsíros Gábor

táncos, koreográfus