Akikre büszkék vagyunk

Dőry Brigitta

Dőry Brigitta

Nevem Dőry Brigitta, 2012-ben végeztem a Zrínyi Ilona Gimnázium dráma tagozatán. Érettségi után a Nemes Nagy Ágnes Színészképzésére nyertem felvételt. Egy évig jártam ide, s ez idő alatt sokat tanultam itt.

2013. nyarán a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemre felvételiztem, ami sikeresnek bizonyult. Ez a harmadik évem bábszínész szakon.  Osztályvezető tanárom dr. Kozsik Ildikó. Az évek során megismerkedtünk különböző technikákkal, jelenleg az osztályommal Vásári bábjátékot játszunk az egyetem színpadán, valamint a mesteri osztály Papírmese című előadásában is játszom, amely egy nonverbális animációs színházi előadás. Nagyon sok bábot készítünk, s ezekkel csináljuk a vizsgaelőadásokat is.

Egy rendező szakos diák vizsga előadásában is részt vettem a tavalyi év végén, melynek címe Don Juan hazatér a háborúból. A 3 év alatt több báb-, gyerekszínházi, színházi fesztiválon vettünk részt, Magyarországon és Romániában egyaránt.

Másodéves hallgatóként lehetőségem nyílt ösztöndíjjal egy félévet a Kaposvári Egyetem másodéves színész osztályában tanulni Uray Péter osztályában.  Szintén nagyon sokat tanultam itt, és rengeteg pozitív élménnyel gazdagodhattam.

Idén végzek az alapképzéssel az egyetemen, szeptembertől pedig a Griff bábszínházhoz szerződök. A színház mellett a mesteri osztályt is szeretném elvégezni, amely októberben kezdődik, és még két évet ölel fel.

További büszkeségeink

Borszéki Zita

Borszéki Zita

divattervező-divat grafikus
Józsa Bettina

Józsa Bettina

színésznő
Némedi Csaba

Némedi Csaba

zenei rendező
Kurucz Dániel

Kurucz Dániel

színész